Kinuskipopparit resepti

Kinuskipopparit
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Poppareita voi tuunata esimerkiksi kinuskilla, kuten tässä reseptissä. Makea kinuski ja suolaiset popparit ovat maistuva yhdistelmä. Napostele sellaisenaan, lisää jäätelöannokseen tai käytä vaikka kakun koristeeksi.

Ainesosat

Popparit:  
1 dl maissinjyviä
2 rkl rypsiöljyä
0,25 tl suolaa
Kinuski:  
1,5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
0,25 dl sokeria
0,5 dl siirappia
0,75 rkl perunajauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: maissi (vihannes), ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, rypsiöljy, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Valmista ensin popparit. Mittaa kattilaan maissinjyvät ja öljy.

2. Kuumenna kansi päällä. Ravista kattilaa 5 sekunnin välein. Popparit ovat valmiit, kun poksunta loppuu. Tähän menee lieden tehosta riippuen 30–60 sekuntia.

3. Mittaa suola valmiiden poppareiden joukkoon. Sekoita.

4. Valmista kinuskikastike. Mittaa neste, sokeri, siirappi ja perunajauhot erilliseen kattilaan. Sekoita.

5. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta pois liedeltä.

6. Kaada kinuskikastike poppareiden kanssa samaan kattilaan. Ravista kattilaa, jotta kinuski leviää poppareihin.