
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Moneen ruokavalioon sopiva täytekakku. Täytteeseen voit käyttää vadelmahillon sijaan myös jotakin toista ruokavalioon sopivaa hilloa. Jos haluat kakusta vähemmän makean, korvaa osa hillosta tuoreilla survotuilla marjoilla.
Ainesosat
Pohja: | |
2 dl | kädenlämpöistä kasvijuomaa (esim. soijasta) |
2 rkl | No Egg -kananmunankorviketta |
2 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
2 rkl | rypsiöljyä |
Täyte: | |
2 dl | vadelmahilloa |
3 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
Kinuski: | |
2,5 dl | maidotonta vispi"kermaa" |
2,5 dl | fariinisokeria |
Valmistusohje
1. Vaahdota lämmitetty neste ja kananmunankorvikejauhe sähkövatkaimella kulhossa. Lisää sokerit joukkoon koko ajan vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Älä vatkaa.
3. Sekoita lopuksi joukkoon öljy. Kaada taikina leivinpaperille. Levitä taikina tasaisesti koko pellin mittaiseksi.
4. Paista 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Kakkupohja ei kohoa paljoakaan. Jäähdytä.
5. Paina kakkuvuoalla kahdet jäljet kakun pintaan ja leikkaa ympyröiksi.
6. Vatkaa täytteen "kerma" vaahdoksi. Täytä jäähtynyt kakkupohja hillolla ja vaahdolla. Nosta toinen pohja päälle. Nosta jääkaappiin pienen painon alle vetäytymään.
7. Mittaa "kerma" ja fariinisokeri kattilaan. Keitä n. 45 minuuttia välillä sekoittaen. Kinuski jää siirappimaiseksi.