Kinkkutäytteinen peltipiirakka resepti

Kinkkutäytteinen peltipiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Paista kerralla pellillinen herkullista kinkkutäytteistä peltipiirakkaa. Piirakka maistuu välipalana tai vaikka salaatin kanssa lounaaksi. Jos sinappi, ketsuppi tai kurkkusalaatti sopii ruokavalioosi, voit nauttia piirakan niiden kanssa ja saat grillikioskin tunnelmaa.

Piirakka kannattaa leikata hieman jäähtyneenä, jolloin täyte pysyy paremmin piirakkapalojen sisällä.

Ainesosat

Taikina:  
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl psylliumia
250 g maidotonta margariinia
250 g maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
Täyte:  
2 sipulia
1 paprika
1 rkl rypsiöljyä
400 g kinkkusuikaleita
Voitelu:  
1 rkl siirappia
1 rkl kiehuvaa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, sipuli, paprika (vihannes), siirappi, vesi, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, E333, E331, luontainen määrittelemätön aromiuute, E306, E304, merisuola, hapate, sika, E451, polydekstroosi, E407a, E300, E250

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
16
kpl

1. Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon. Lisää "jugurtti" ja sekoita tasaiseksi.

3. Kumoa taikina tuorekelmulle. Painele levyksi, kääri tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin ainakin tunniksi. Voit myös leipoa taikinan jo edellisenä päivänä jääkaappiin.

4. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja pilko paprika. Kuumenna rasvaa pannulla ja paista kasviksia n. 10 minuuttia.

5. Sekoita kasvissilppu ja kinkkusuikaleet kulhossa.

6. Ota taikina jääkaapista ja jaa kahteen osaan. Kaulitse osat kahden eri leivinpaperin päällä levyiksi (koko n. 27 x 30 cm).

7. Levitä täyte toiselle levylle. Jätä levyn reunoille hieman tyhjää. Käännä toinen levy leivinpaperin avulla päälle. Painele reunat tiukasti sormin kiinni.

8. Sekoita mukissa siirappi ja kiehuva vesi. Voitele piirakka siirappi-vesiseoksella.

9. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.