Kinkkupiirakka resepti

Kinkkupiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täyteläinen kinkkupiirakka maistuu esimerkiksi illanistujaisissa tai brunssilla. Maistuu sekä kuumana että kylmänä.

Ainesosat

Pohja:  
125 g maidotonta margariinia
2,75 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
ripaus suolaa
0,5 dl vettä
Täyte  
50 g purjoa
250 g kinkkurouhetta
2 kananmunaa
2,5 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
ripaus mustapippuria
150 g maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, purjo, sika, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, soijapapu, E340, E170, luontainen määrittelemätön aromiuute, merisuola, E418, mustapippuri, E415, hiiva, etikka, E202

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.

2. Painele taikina piirakkavuokaan.

3. Esipaista 225-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.

4. Pese ja hienonna purjo. Levitä kinkku ja purjo esipaistetulle pohjalle.

5. Sekoita erillisessä kulhossa munat, neste ja pippuri. Kaada seos vuokaan. Ripottele "juusto"raaste pinnalle.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.