Kinkkumuffinit resepti

Kinkkumuffinit
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kinkkumuffinit sopivat välipalaksi tai juhlavammin kahvipöydän pikkusuolaisiksi. Purjon tilalle voit käyttää muffineihin esimerkiksi paprikapaloja. Muffinitaikina saattaa tarttua hieman paperiseen muffinivuokaan. Voit ehkäistä tätä voitelemalla paperivuoat tai paistamalla muffinit suoraan muffinipellin voidelluissa koloissa.

Ainesosat

200 g savustettua kinkkufileetä
4 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
2 dl karkeaa riisijauhoa
2 dl täysjyväriisijauhoa
2 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl pizzamaustetta
pieni pätkä purjoa
5 dl vettä
200 g maidotonta margariinia sulatettuna
Koristelu: tuoretta oreganoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, purjo, vesi, oregano, sika, E451, polydekstroosi, E407a, E300, E250, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, riisi (vilja), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, basilika, valkosipuli, mustapippuri, sipuli, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
24
kpl

1. Pilko kinkkufileet pieniksi paloiksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

3. Huuhtele ja hienonna purjo.

4. Sulata rasva mikroaaltouunissa.

5. Yhdistä kinkku, kuivat aineet, purjo, neste ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi.

6. Jaa taikina muffinivuokiin. Voit laittaa muffinivuoat muffinipellin koloihin.

7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

8. Koristele tuoreella oreganolla ennen tarjoilua.