
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kinkkukierteet sopivat välipalaksi tai evääksi piknikille. Kokeile kinkun tilalla myös paistettua jauhelihaa tai esikeitettyjä punaisia linssejä.
Ainesosat
Taikina: | |
200 g | kypsiä perunoita |
200 g | maidotonta margariinia |
300 g | gluteenitonta jauhoseosta |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | ksantaania |
Täyte: | |
200-300 g | kinkkua |
1 tl | yrttiseosta |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Soseuta kuoritut perunat. Painele taikinan ainekset käsin tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa.
2. Pilko täytteen kinkku pieneksi rouheeksi. Mausta.
3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja jaa pitkittäin n. 20 osaan. Älä irrota osia vielä toisistaan. Levitä täytettä levylle tasaisesti, mutta jätä toisesta päästä muutama sentti täyttämättä.
4. Pyöritä taikinasuikaleet rullalle. Aloita siitä päästä, jossa täytettä on laidasta saakka. Kun pääset täytteettömän osan alkuun, aseta kierre leivinpaperoidulle pellille ja käännä pää kierteen alle. Näin kierteet eivät avaudu uunissa.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.