Kinkkukierteet resepti

Kinkkukierteet
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Rikkidioksidi ja sulfiitti

Kinkkukierteet sopivat välipalaksi tai evääksi piknikille. Kokeile kinkun tilalla myös paistettua jauhelihaa tai esikeitettyjä punaisia linssejä.

Ainesosat

Taikina:  
200 g kypsiä perunoita
200 g maidotonta margariinia
300 g gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
Täyte:  
200-300 g kinkkua
1 tl yrttiseosta
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), ruokasuola, ksantaanikumi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, tattari, pellavansiemen, psylliumsiemen, E450, maissitärkkelys, sika, polydekstroosi, luontaisen kaltainen aromi, valkosipuli, cayennepippuri, mustapippuri, timjami, E451, E407a, E300, persilja, basilika, rakuuna, oregano, minttu

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Valmista taikina. Soseuta kuoritut perunat. Painele taikinan ainekset käsin tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa.

2. Pilko täytteen kinkku pieneksi rouheeksi. Mausta.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja jaa pitkittäin n. 20 osaan. Älä irrota osia vielä toisistaan. Levitä täytettä levylle tasaisesti, mutta jätä toisesta päästä muutama sentti täyttämättä.

4. Pyöritä taikinasuikaleet rullalle. Aloita siitä päästä, jossa täytettä on laidasta saakka. Kun pääset täytteettömän osan alkuun, aseta kierre leivinpaperoidulle pellille ja käännä pää kierteen alle. Näin kierteet eivät avaudu uunissa.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.