Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Täyteläinen piirakka maistuu esimerkiksi tuoreen salaatin kanssa. Voit tarjoilla piirakan joko lämpimänä tai kylmänä. Kokeile kinkun tilalla myös broileria tai jauhelihaa. Kasviksia voit vaihdella ruokavaliosi ja sesongin mukaan.
Ainesosat
Pohja: | |
2,75 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
150 g | maidotonta margariinia |
1 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
1 rkl | vettä |
Voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
150 g | kinkkua |
0,5 | paprika |
10 sentin | pala purjoa |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta) |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
2 rkl | perunajauhoja |
0,5 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
0,5 tl | paprikajauhetta |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Sekoita jauhoseos huoneenlämpöisen rasvan joukkoon käsin nyppien. Lisää "juusto"raaste ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
2. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Esipaista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
4. Valmista täyte. Pilko kinkku. Pese ja hienonna paprika ja purjo. Kumoa kinkku- ja kasvispalat esipaistetun pohjan päälle.
5. Sekoita "kerma", "juusto", jauhot ja mausteet keskenään kulhossa. Levitä täytteiden päälle.
6. Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia .