
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kokeile vaihteeksi hieman erikoisempia piirakkatäytteitä. Makea ja hapokas omena sopii kivasti yhteen suolaisen kinkun kanssa. Porkkana tuo väriä ja rakennetta. Ohjeesta tulee yksi pellillinen.
Ainesosat
Pohja: | |
2,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | teffjauhoja |
0,75 tl | suolaa |
250 g | maidotonta margariinia |
1,25 dl | vettä |
Täyte: | |
2 | omenaa |
2 | porkkanaa |
200 g | sipulia |
1 rkl | öljyä |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
500 g | kinkkusuikaleita |
2 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
4 | kananmunaa |
2 rkl | sinappia (tarkista ainesosat) |
0,5 tl | mustapippuria |
4 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi rasva joukkoon. Lisää neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.
2. Kaulitse taikina leivinpaperille ja vedä leivinpaperi pellille. Tarkista, että taikina peittää koko pellin ja saa nousta myös pellin reunoille. Kaulitse tarvittaessa isommaksi.
3. Pistele pohjaa haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
4. Valmista täyte. Kuori ja kuutioi omena. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli.
5. Kuullota sipuleita ja porkkanaa öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon omenakuutiot ja kinkku. Levitä seos pohjalle.
6. Sekoita kulhossa kasvijuoma, munat, sinappi ja mustapippuri. Kaada seos pellille.
7. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
8. Ripottele pinnalle "juusto"raaste. Paista vielä 10 minuuttia.