Kinkku-omena-porkkanapiirakka resepti

Kinkku-omena-porkkanapiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kokeile vaihteeksi hieman erikoisempia piirakkatäytteitä. Makea ja hapokas omena sopii kivasti yhteen suolaisen kinkun kanssa. Porkkana tuo väriä ja rakennetta. Ohjeesta tulee yksi pellillinen.

Ainesosat

Pohja:  
2,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl teffjauhoja
0,75 tl suolaa
250 g maidotonta margariinia
1,25 dl vettä
Täyte:  
2 omenaa
2 porkkanaa
200 g sipulia
1 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
500 g kinkkusuikaleita
2 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
4 kananmunaa
2 rkl sinappia (tarkista ainesosat)
0,5 tl mustapippuria
4 dl maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, omena, porkkana, sipuli, kananmuna, sinappi/sinapinsiemen, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, teff, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, mustapippuri, sika, polydekstroosi, E451, E452, E407a, E316, E250, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, härkäpapu, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi rasva joukkoon. Lisää neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.

2. Kaulitse taikina leivinpaperille ja vedä leivinpaperi pellille. Tarkista, että taikina peittää koko pellin ja saa nousta myös pellin reunoille. Kaulitse tarvittaessa isommaksi.

3. Pistele pohjaa haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.

4. Valmista täyte. Kuori ja kuutioi omena. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli.

5. Kuullota sipuleita ja porkkanaa öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon omenakuutiot ja kinkku. Levitä seos pohjalle.

6. Sekoita kulhossa kasvijuoma, munat, sinappi ja mustapippuri. Kaada seos pellille.

7. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

8. Ripottele pinnalle "juusto"raaste. Paista vielä 10 minuuttia.