
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nopea ja helppo suolainen piirakka, johon sopii täytteeksi kasvikset, liha, kala tai kana. Jos haluat pellillisen piirakkaa, tee resepti kaksinkertaisena.
Ainesosat
Taikina: | |
125 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,75 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
1,25 dl | vettä |
Vuoan voitelu: | |
0,5 rkl | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
150 g | kesäkurpitsaa |
200 g | savukinkkua |
150 g | maidotonta "juusto"raastetta |
2 | kananmunaa |
0,5 dl | vettä |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Sekoita rasva, jauhot ja mausteet murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää neste. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
3. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Valmista täyte. Pese ja suikaloi kesäkurpitsa. Suikaloi kinkku.
5. Ripottele pohjan päälle hieman "juusto"raastetta. Lisää kesäkurpitsa ja kinkku.
6. Riko munien rakenne kupissa, lisää joukkoon vesi ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle loput "juusto"raasteesta.
7. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista ja painele piirakan pinnalle nousseita täytteitä matalaksi, etteivät ne pala. Paista vielä 10-15 minuuttia.