Kinkku-kasvispiirakka resepti

Kinkku-kasvispiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tarjoile herkullinen piirakka esimerkiksi vihersalaatin kanssa. Parsakaalin tilalla voit käyttää myös muita pakastevihanneksia. Voit toki myös pilkkoa tuoreet kasvikset piirakkaan. Kuullota tuoreita kasviksia 5 minuuttia pannulla ennen lisäämistä piirakkaan.

Ainesosat

Pohja:  
1 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl tattarihiutaleita
0,5 tl suolaa
100 g maidotonta margariinia
0,75 dl vettä
Vuon voitelu:  
0,5 rkl maidotonta margariinia
Täyte:  
250 g kirsikkatomaatteja
200 g parsakaalia (pakaste)
230 g savuliharouhetta
2,5 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta)
3 kananmunaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl yrttisekoitusta
ripaus suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, tomaatti, parsakaali, sika, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, tattari, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, auringonkukkaöljy, soijapapu, E473, E415, E407, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, mustapippuri, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

2. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

3. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Lisää pohjalle parsakaalit, tomaatit ja kinkkurouhe.

4. Sekoita keskenään erillisessä kulhossa neste, munat ja mausteet.

5. Kaada seos vuokaan täytteen päälle.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.