
Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Täyteläinen kinkku-juustopiirakka maistuu esimerkiksi illanistujaisissa tai brunssilla. Maistuu sekä kuumana että kylmänä.
Ainesosat
Pohja: | |
125 g | laktoositonta margariinia |
2,75 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
ripaus | suolaa |
0,5 dl | vettä |
Täyte | |
50 g | purjoa |
250 g | kinkkurouhetta |
2 | kananmunaa |
2,5 dl | laktoositonta maitoa |
ripaus | mustapippuria |
150 g | laktoositonta juustoraastetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, vesi, purjo, sika, kananmuna, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Valmista pohja. Sekoita rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
2. Painele taikina piirakkavuokaan.
3. Esipaista 225-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
4. Pese ja hienonna purjo. Levitä kinkku ja purjo esipaistetulle pohjalle.
5. Sekoita erillisessä kulhossa munat, neste ja pippuri. Kaada seos vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.