Kinkku-juustopiirakka resepti

Kinkku-juustopiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täyteläinen kinkku-juustopiirakka maistuu esimerkiksi illanistujaisissa tai brunssilla. Maistuu sekä kuumana että kylmänä.

Ainesosat

Pohja:  
125 g laktoositonta margariinia
2,75 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
ripaus suolaa
0,5 dl vettä
Täyte  
50 g purjoa
250 g kinkkurouhetta
2 kananmunaa
2,5 dl laktoositonta maitoa
ripaus mustapippuria
150 g laktoositonta juustoraastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, purjo, sika, kananmuna, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.

2. Painele taikina piirakkavuokaan.

3. Esipaista 225-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.

4. Pese ja hienonna purjo. Levitä kinkku ja purjo esipaistetulle pohjalle.

5. Sekoita erillisessä kulhossa munat, neste ja pippuri. Kaada seos vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.