Kikhernesosekeitto resepti

Kikhernesosekeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kikherneistä valmistat täyteläisen keiton. Käytä ruokavalioon sopivia mausteita. Keiton pinnalle voi ripotella ruokavalioon sopivaa kuivahtanutta leipää, tuoreita yrttejä tai pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja. Tarjoile keitto tuoreen leivän kanssa.

Ainesosat

100 g sipulikuutioita
1 rkl maidotonta margariinia
5 dl vettä
0,5 tl suolaa
1 tl rakuunaa
2 prk (á 400g/240g) esikeitettyjä kikherneitä
1,5 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta)
0,5 tl paprikajauhetta
0,25 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, vesi, ruokasuola, rakuuna, paprikajauhe, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, kikherne, merisuola, auringonkukkaöljy, soijapapu, ruokosokeri, E473, E415, E407, E412, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuullota sipuli rasvassa kattilassa.

2. Lisää vesi, suola ja rakuuna sipulin joukkoon.

3. Valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää "kerma" sekä loput mausteet. Sekoita tasaiseksi. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa.