Kikhernerieskat resepti

Kikhernerieskat
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hieman erilaiset rieskat valmistat esikeitetyistä kikherneistä. Kikherneiden säilykeliemi kannattaa ottaa talteen ja käyttää munan valkuaisen korvikkeena. Säilykeliemen voi pakastaa tulevaa käyttöä varten. Tarjoile rieskat uunituoreina ruokavalioon sopivan levitteen kanssa.

Ainesosat

1 prk (200g/240g) esikeitettyjä kikherneitä
3 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
2-3 dl tattarijauhoja
3 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
2 rkl rypsiöljyä
Pinnalle:  
2 rkl vettä
3 rkl pellavansiemeniä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, kikherne, merisuola, hiiva, E491, tattari, peruna (juures), pellavansiemen, psylliumsiemen, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Valuta ja soseuta kikherneet. Lisää joukkoon kuuma neste.

2. Sekoita seokseen kuivahiiva ja suola. Lisää jauhot joukkoon vähitellen. Lisää öljy loppuvaiheessa.

3. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota 20-30 minuuttia liinan alla.

4. Jaa taikina viiteen osaan. Kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen noin puolen sentin paksuisiksi, soikeiksi rieskoiksi.

5. Nostele rieskat pellille ja painele terävällä veitsellä pohjaan saakka ulottuvia viiltoja. Kohota 10 minuuttia.

6. Voitele rieskat vedellä ja ripottele päälle pellavansiemeniä.

7. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla n. 10 minuuttia.