
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Hieman erilaiset rieskat valmistat esikeitetyistä kikherneistä. Kikherneiden säilykeliemi kannattaa ottaa talteen ja käyttää munan valkuaisen korvikkeena. Säilykeliemen voi pakastaa tulevaa käyttöä varten. Tarjoile rieskat uunituoreina ruokavalioon sopivan levitteen kanssa.
Ainesosat
1 prk (200g/240g) | esikeitettyjä kikherneitä |
3 dl | vettä |
1 pussi | kuivahiivaa |
1 tl | suolaa |
2-3 dl | tattarijauhoja |
3 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta |
2 rkl | rypsiöljyä |
Pinnalle: | |
2 rkl | vettä |
3 rkl | pellavansiemeniä |
Valmistusohje
1. Valuta ja soseuta kikherneet. Lisää joukkoon kuuma neste.
2. Sekoita seokseen kuivahiiva ja suola. Lisää jauhot joukkoon vähitellen. Lisää öljy loppuvaiheessa.
3. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota 20-30 minuuttia liinan alla.
4. Jaa taikina viiteen osaan. Kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen noin puolen sentin paksuisiksi, soikeiksi rieskoiksi.
5. Nostele rieskat pellille ja painele terävällä veitsellä pohjaan saakka ulottuvia viiltoja. Kohota 10 minuuttia.
6. Voitele rieskat vedellä ja ripottele päälle pellavansiemeniä.
7. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla n. 10 minuuttia.