
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Helppo arkiruoka valmistuu esikeitetyistä kikherneistä ja valmiista tomaattimurskasta. Sipulikuutiotkin voi ostaa pakastealtaasta tai halutessaan pilkkoa sipulit itse. Kastikkeeseen sopii erinomaisesti myös valkosipulimurska, tölkkimaissi tai mieluinen pakastekasvissekoitus. Tarjoile kastike esimerkiksi ruokavalioon sopivan pastan tai perunasoseen kanssa.
Esikeitettyjen kikherneiden säilykeliemi kannattaa ottaa talteen. Siitä voi valmistaa esimerkiksi marenkeja Erimenun ohjeella: www.erimenu.fi/resepti/munattomat-marengit.
Ainesosat
200 g | sipulikuutioita (pakaste) |
2 rkl | rypsiöljyä |
4 | aurinkokuivattua tomaattia (tarkista ainesosat) |
500 g | tomaattimurskaa |
70 g | tomaattipyreetä |
2-4 dl | vettä |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
1 tl | sokeria |
2 rkl | tuoretta persiljaa |
2 purkkia (á 400g/240g) | esikeitettyjä kikherneitä |
Valmistusohje
1. Kuullota sipulikuutioita öljyssä paistinpannulla n. 5 minuuttia.
2. Lisää pannulle pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, tomaattimurska, tomaattipyree, vesi ja mausteet. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia.
3. Valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää pannulle ja kuumenna.