
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Sitruuna tuo raikkautta maukkaaseen kikhernepataan. Voit vaihtaa kikherneen tilalle myös muita herneitä tai papuja. Voit maustaa ruokaa myös kasvisliemikuutiolla, mutta laita suolaa silloin vain 0,5 teelusikallista.
Ainesosat
1 | sipuli |
3 | valkosipulinkynttä |
1 ruukku | lehtipersiljaa |
1 | pieni sitruuna |
2 rkl | öljyä |
2 tlk (á 400g/240g) | esikeitettyjä säilykekikherneitä |
1 tl | currya |
1 dl | vettä |
2-3 rkl | basilikapestoa |
4 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
1,5 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna persilja. Pese sitruuna, poista kannat, leikkaa kahdeksaan osaan ja poista siemenet.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota. Lisää joukkoon valutetut kikherneet, curry ja puolet persiljasta. Kuullota vielä hetki.
3. Lisää kattilaan vesi, basilikapesto ja sitruunalohkot.
4. Lisää vielä "kerma". Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 20-25 minuuttia. Sekoita välillä. Poista sitruunan palat.
5. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua vielä 10 minuuttia. Ripottele päälle loput persiljasta. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.