
Keitot
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Poronlihakuutiot ovat maistuva lisä kikhernesosekeiton joukkoon. Poronlihan sijasta voit käyttää myös kinkkukuutioita. Täyteläinen keitto maistuu esimerkiksi ulkoilun jälkeen kylmänä talvipäivänä. Tarjoile keiton kanssa tuoretta leipää.
Ainesosat
100 g | sipulikuutioita |
1 rkl | maidotonta margariinia |
5 dl | vettä |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | rakuunaa |
2 prk (á 400g/240 g) | esikeitettyjä kikherneitä |
150 g | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
100 g | poron kylmäsavupaistia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, vesi, ruokasuola, rakuuna, poro/peura, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, kikherne, merisuola, gluteeniton kaura, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuullota sipuli rasvassa kattilassa.
2. Lisää vesi, suola ja rakuuna sipulin joukkoon.
3. Valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruoka"kerma". Sekoita tasaiseksi.
5. Leikkaa poron kylmäsavupaisti pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon.