Kikherne-porokeitto resepti

Kikherne-porokeitto
Keitot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Poronlihakuutiot ovat maistuva lisä kikhernesosekeiton joukkoon. Poronlihan sijasta voit käyttää myös kinkkukuutioita. Täyteläinen keitto maistuu esimerkiksi ulkoilun jälkeen kylmänä talvipäivänä. Tarjoile keiton kanssa tuoretta leipää.

Ainesosat

100 g sipulikuutioita
1 rkl maidotonta margariinia
5 dl vettä
0,5 tl suolaa
1 tl rakuunaa
2 prk (á 400g/240 g) esikeitettyjä kikherneitä
150 g maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
100 g poron kylmäsavupaistia
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, vesi, ruokasuola, rakuuna, poro/peura, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, kikherne, merisuola, gluteeniton kaura, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuullota sipuli rasvassa kattilassa.

2. Lisää vesi, suola ja rakuuna sipulin joukkoon.

3. Valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruoka"kerma". Sekoita tasaiseksi.

5. Leikkaa poron kylmäsavupaisti pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon.