
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Osa tästä ruokaisasta salaatista kannattaa valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin kastike ehtii maustaa kvinoan. Kastikkeessa käytetty tahini on valmistettu seesaminsiemenistä. Sen tilalla voit käyttää myös saman verran ruokavalioon sopivaa vispikermavalmistetta tai kookoskermaa. Tahinin voi korvata myös maapähkinävoilla, jos maapähkinä sopii ruokavalioon.
Salaatista riittää neljä annosta pääruuaksi tai kahdeksan annosta osana noutopöytää.
Ainesosat
4 dl | vettä |
0,5 tl | suolaa |
2 dl | kvinoaa |
Kastike: | |
0,5 dl | tahinia |
0,5 dl | sitruunamehua |
2 rkl | rypsiöljyä |
2 rkl | siirappia |
ripaus | suolaa |
Lisäksi: | |
0,5 | kurkku |
250 g | kirsikkatomaatteja |
1 purkki (400g/240g) | esikeitettyjä kikherneitä |
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi kattilassa. Mausta keitinvesi suolalla. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä pakkauksen osoittama aika.
2. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Ei haittaa, vaikka kastike jäisi hieman kökkäreiseksi, sillä kökkäreet hajoavat, kun kastike sekoitetaan kuumaan kvinoaan.
3. Kaada kastike kypsän kvinoan joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa mieluusti seuraavaan päivään.
4. Pese kurkku ja tomaatit. Paloittele kurkku ja halkaise tomaatit.
5. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kääntele kikherneet, kurkut ja tomaatit kvinoan joukkoon.