Kikherne-kvinoasalaatti resepti

Kikherne-kvinoasalaatti
Salaatit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Maapähkinät ja maapähkinätuotteet

Osa tästä ruokaisasta salaatista kannattaa valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin kastike ehtii maustaa kvinoan. Kastikkeessa käytetty tahini on valmistettu seesaminsiemenistä. Sen tilalla voit käyttää myös saman verran ruokavalioon sopivaa vispikermavalmistetta tai kookoskermaa. Tahinin voi korvata myös maapähkinävoilla, jos maapähkinä sopii ruokavalioon.

Salaatista riittää neljä annosta pääruuaksi tai kahdeksan annosta osana noutopöytää.

Ainesosat

4 dl vettä
0,5 tl suolaa
2 dl kvinoaa
Kastike:  
0,5 dl tahinia
0,5 dl sitruunamehua
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl siirappia
ripaus suolaa
Lisäksi:  
0,5 kurkku
250 g kirsikkatomaatteja
1 purkki (400g/240g) esikeitettyjä kikherneitä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, sitruuna, siirappi, kurkku, tomaatti, kvinoa, seesami, kristallisuola/ruususuola, rypsiöljy, kikherne, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl

1. Kiehauta vesi kattilassa. Mausta keitinvesi suolalla. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä pakkauksen osoittama aika.

2. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Ei haittaa, vaikka kastike jäisi hieman kökkäreiseksi, sillä kökkäreet hajoavat, kun kastike sekoitetaan kuumaan kvinoaan.

3. Kaada kastike kypsän kvinoan joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa mieluusti seuraavaan päivään.

4. Pese kurkku ja tomaatit. Paloittele kurkku ja halkaise tomaatit.

5. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kääntele kikherneet, kurkut ja tomaatit kvinoan joukkoon.