Kikherne-kesäkurpitsalasagne resepti

Kikherne-kesäkurpitsalasagne
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet

Tässä lasagnessa ohuet kesäkurpitsaviipaleet korvaavat lasagnelevyjä. Kesäkurpitsakerrosten väliin valmistetaan nopea kikhernekastike ja ripotellaan maidotonta juustovalmistetta. Kikherneiden sijaan voit käyttää myös muita ruokavalioon sopivia herneitä tai papuja. Voit myös jättää palkokasvit pois ja pilkkoa kastikkeeseen esimerkiksi paprikaa, punakaalia ja kukkakaalia.

Ainesosat

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl rypsiöljyä
240 g valutettuja säilykekikherneitä
500 g tomaattimurskaa
2 tl oreganoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
ripaus chiliä
200 g maidotonta "jugurttia" (esim. kookoksesta)
1 kg kesäkurpitsaa
150 g maidotonta "juusto"raastetta
Vuoan voitelu: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, tomaatti, oregano, ruokasuola, chili, kesäkurpitsa, rypsiöljy, kikherne, vesi, merisuola, mustapippuri, kookos, tapiokatärkkelys, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, hapate, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, E200, E160a, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota hetki öljyssä pannulla.

2. Lisää pannulle valutetut kikherneet, tomaattimurska, mausteet ja "jugurtti". Kuumenna.

3. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa päädyt pois. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.

4. Voitele uunivuoka. Kaada vuoan pohjalle kastiketta ja ripottele "juustoa". Lado päälle kerros kesäkurpitsaviipaleita.

5. Kokoa loput kerrokset samalla tavalla. Jätä päällimmäiseksi kerros kesäkurpitsaviipaleita ja hieman "juustoa".

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna vetäytyä ainakin 10 minuuttia ennen tarjoilua.