
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä lasagnessa ohuet kesäkurpitsaviipaleet korvaavat lasagnelevyjä. Kesäkurpitsakerrosten väliin valmistetaan nopea kikhernekastike ja ripotellaan maidotonta juustovalmistetta. Kikherneiden sijaan voit käyttää myös muita ruokavalioon sopivia herneitä tai papuja. Voit myös jättää palkokasvit pois ja pilkkoa kastikkeeseen esimerkiksi paprikaa, punakaalia ja kukkakaalia.
Ainesosat
1 | sipuli |
1 | valkosipulinkynsi |
2 tl | rypsiöljyä |
240 g | valutettuja säilykekikherneitä |
500 g | tomaattimurskaa |
2 tl | oreganoa |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
ripaus | chiliä |
200 g | maidotonta "jugurttia" (esim. kookoksesta) |
1 kg | kesäkurpitsaa |
150 g | maidotonta "juusto"raastetta |
Vuoan voitelu: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota hetki öljyssä pannulla.
2. Lisää pannulle valutetut kikherneet, tomaattimurska, mausteet ja "jugurtti". Kuumenna.
3. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa päädyt pois. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
4. Voitele uunivuoka. Kaada vuoan pohjalle kastiketta ja ripottele "juustoa". Lado päälle kerros kesäkurpitsaviipaleita.
5. Kokoa loput kerrokset samalla tavalla. Jätä päällimmäiseksi kerros kesäkurpitsaviipaleita ja hieman "juustoa".
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna vetäytyä ainakin 10 minuuttia ennen tarjoilua.