Kikherne-bataattipaistos resepti

Kikherne-bataattipaistos
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kerroksellinen paistos lämmittää vaikka ulkoilun jälkeen. Voit vaihdella porkkanan ja palsternakan tilalla muitakin juureksia.

Ainesosat

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 rkl öljyä
1 purkki (400/240g) esikeitettyjä kikherneitä
3 dl vettä
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl timjamia
70 g tomaattisosetta
6 dl (600 g) bataattisosetta
1 tl suolaa bataattisoseeseen
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, porkkana, palsternakka, vesi, ruokasuola, timjami, tomaatti, bataatti, rypsiöljy, kikherne, merisuola, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja pilko sipulit. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat ja palsternakka.

2. Kuullota kasviksia öljyssä. Lisää valutetut kikherneet, vesi ja mausteet. Hauduta 10 minuuttia.

3. Lisää tomaattisose ja sekoita.

4. Kaada kastike vuokaan. Levitä päälle suolalla maustettu bataattisose.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.