Kesävihanneskeitto resepti

Kesävihanneskeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tarjoa värikäs ja maukas keitto tuoreen leivän kanssa.

Ainesosat

4 dl vettä
6 maustepippuria
2 laakerinlehteä
3 kesäsipulia
200 g porkkanaa
4-5 perunaa
200 g kukkakaalia
100 g herneitä
6 dl riisijuomaa
1,5 tl suolaa
2 tl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, maustepippuri, laakerinlehti, sipuli, porkkana, peruna (juures), kukkakaali, herne, ruokasuola, ruokosokeri, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Mittaa kattilaan vesi, maustepippurit ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi.

2. Hienonna sipulit. Pese ja kuutioi porkkanat. Lisää kattilaan ja keitä hetki.

3. Pese ja kuutioi perunat. Pese ja paloittele kukkakaali. Lisää kattilaan ja keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Lisää herneet ja riisijuoma. Kiehauta ja nosta pois levyltä.

5. Mausta suolalla ja sokerilla. Siivilöi laakerinlehdet pois esimerkiksi reikäkauhan avulla.

Voit ripotella keiton päälle ruohosipulia tai persiljaa ennen tarjoilua.

Reseptiin liittyviä tuotteita