
Keitot
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tarjoa värikäs ja maukas keitto tuoreen leivän kanssa.
Ainesosat
4 dl | vettä |
6 | maustepippuria |
2 | laakerinlehteä |
3 | kesäsipulia |
200 g | porkkanaa |
4-5 | perunaa |
200 g | kukkakaalia |
100 g | herneitä |
6 dl | riisijuomaa |
1,5 tl | suolaa |
2 tl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, maustepippuri, laakerinlehti, sipuli, porkkana, peruna (juures), kukkakaali, herne, ruokasuola, ruokosokeri, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Mittaa kattilaan vesi, maustepippurit ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Hienonna sipulit. Pese ja kuutioi porkkanat. Lisää kattilaan ja keitä hetki.
3. Pese ja kuutioi perunat. Pese ja paloittele kukkakaali. Lisää kattilaan ja keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
4. Lisää herneet ja riisijuoma. Kiehauta ja nosta pois levyltä.
5. Mausta suolalla ja sokerilla. Siivilöi laakerinlehdet pois esimerkiksi reikäkauhan avulla.
Voit ripotella keiton päälle ruohosipulia tai persiljaa ennen tarjoilua.