Kesäkurpitsatahna resepti

Kesäkurpitsatahna
Kastikkeet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Kuullotettu valkosipuli tuo makua tähän pirteän vihreään kesäkurpitsatahnaan. Tahna maistuu lihan tai kalan kanssa. Voit myös käyttää sitä dippinä sipseille tai levittää leivän päälle. Käytä ruokavalioon sopivaa jugurtti- tai ranskankermavalmistetta. Niitä valmistetaan esimerkiksi soijasta, (gluteenittomasta) kaurasta ja kookoksesta.

Ainesosat

1 (n. 400 g) kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta persiljaa
1 dl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
0,25 tl mustapippuria
0,25-0,5 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: kesäkurpitsa, valkosipuli, oliiviöljy, persilja, ruokasuola, vesi, soijapapu, E440, E333, E331, E330, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E306, E304, merisuola, hapate, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Annokset:
6
kpl

1. Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Siirrä kesäkurpitsapalat ja valkosipuli kattilaan. Lisää öljy. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä.

3. Lisää kattilaan persilja, "jugurtti", pippuri ja suola. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Siirrä tarjoiluastiaan ja nosta jääkaappiin tekeytymään.