
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Raikkaat kesäkurpitsapihvit maistuvat kurkkukastikkeen ja esimerkiksi salaatin kanssa. Kokeile myös hampurilaisen väliin. Pihvejä tulee noin 12 kappaletta.
Ohje: Parasta pöytään Pirkanmaalta -sivusto
Ainesosat
Kurkkukastike: | |
0,5 | kurkku |
1 | valkosipulinkynsi |
3 dl | laktoositonta maustamatonta jugurttia |
ripaus | suolaa |
ripaus | sokeria |
Kesäkurpitsapihvit: | |
400 g | kesäkurpitsaa |
1 | sipuli |
1 | kananmuna |
100 g | laktoositonta juustoraastetta |
2 rkl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
2 rkl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 tl | suolaa |
0,25 tl | mustapippuria |
2 rkl | tuoretta kirveliä |
Paistamiseen: | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Valmista kastike. Huuhtele ja raasta kurkku. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
2. Valmista pihvit. Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään ja painele, kunnes suurin osa nesteestä on valunut.
3. Sekoita muut ainekset kulhossa. Lisää kesäkurpitsaraaste.
4. Kuumenna rasva pannulla. Laita pannulle lusikalla nokareita ja taputtele pihveiksi. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kypsiksi. Miedolla lämmöllä paistettaessa pihvit pysyvät kasassa ja saavat kauniin värin.