Kesäkurpitsapihvit ja kurkkukastike resepti

Kesäkurpitsapihvit ja kurkkukastike
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Raikkaat kesäkurpitsapihvit maistuvat kurkkukastikkeen ja esimerkiksi salaatin kanssa. Kokeile myös hampurilaisen väliin. Pihvejä tulee noin 12 kappaletta.

Ohje: Parasta pöytään Pirkanmaalta -sivusto

Ainesosat

Kurkkukastike:  
0,5 kurkku
1 valkosipulinkynsi
3 dl laktoositonta maustamatonta jugurttia
ripaus  suolaa
ripaus sokeria
Kesäkurpitsapihvit:  
400 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 kananmuna
100 g laktoositonta juustoraastetta
2 rkl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
2 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
2 rkl tuoretta kirveliä
Paistamiseen: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: kurkku, valkosipuli, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokasuola, ruokosokeri, kesäkurpitsa, sipuli, kananmuna, kirveli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, E412, E464, E401, E440, E101, gluteeniton kaura, mustapippuri, rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Valmista kastike. Huuhtele ja raasta kurkku. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

2. Valmista pihvit. Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään ja painele, kunnes suurin osa nesteestä on valunut.

3. Sekoita muut ainekset kulhossa. Lisää kesäkurpitsaraaste.

4. Kuumenna rasva pannulla. Laita pannulle lusikalla nokareita ja taputtele pihveiksi. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kypsiksi. Miedolla lämmöllä paistettaessa pihvit pysyvät kasassa ja saavat kauniin värin.