Kesäkurpitsapaistos resepti

Kesäkurpitsapaistos
Kasvisruuat
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kesäkurpitsa tuo paistokseen mehevyyttä. Tarjoile hieman jäähtyneenä esimerkiksi salaatin kanssa.

Ainesosat

Pohja:  
75 g maidotonta margariinia
1,5 dl vettä
0,5 tl suolaa
1,25 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Täyte:  
350 g kesäkurpitsaa
200 g herkkusieniä
150 g porkkanaa
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
100 g maidotonta tuore"juustoa"
1,5 tl kuivattua basilikaa
1,5 tl kuivattua oreganoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 kananmunaa
250 g kirsikkatomaatteja
2 dl maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, kananmuna, kesäkurpitsa, herkkusieni/muu viljelty sieni, porkkana, sipuli, basilika, oregano, tomaatti, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, rapsiöljy, kaura (vilja), perunatärkkelys(jauho), E472e, E407, omenahappo, maitohappo, E170, E341, mustapippuri, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Kiehauta rasva, vesi ja suola. Lisää kiehuvaan seokseen kerralla kaikki jauhot voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Jäähdytä.

2. Vatkaa taikinaan munat yksitellen sähkövatkaimella.

3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Reunoille voit halutessasi painella paksusti taikinaa.

4. Pese ja suikaloi kesäkurpitsa. Puhdista ja viipaloi sienet.

5. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli.

6. Kuullota sipulit ja herkkusienet öljyssä. Lisää joukkoon kesäkurpitsat ja porkkanaraaste. Hauduta muutama minuutti.

7. Levitä täyte vuokaan.

8. Sekoita kulhossa tuore"juusto" ja mausteet. Lisää kananmunat ja sekoita huolellisesti tasaiseksi. Kaada seos vuokaan.

9. Huuhtele ja puolita tomaatit. Asettele ne paistoksen pinnalle. Ripottele viimeiseksi pinnalle "juusto"raaste.

10. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.