
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kesäkurpitsa tuo paistokseen mehevyyttä. Tarjoile hieman jäähtyneenä esimerkiksi salaatin kanssa.
Ainesosat
Pohja: | |
75 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | vettä |
0,5 tl | suolaa |
1,25 dl | vehnäjauhoja |
2 | kananmunaa |
Täyte: | |
350 g | kesäkurpitsaa |
200 g | herkkusieniä |
150 g | porkkanaa |
1 | sipuli |
1 rkl | rypsiöljyä |
100 g | maidotonta tuore"juustoa" |
1,5 tl | kuivattua basilikaa |
1,5 tl | kuivattua oreganoa |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
2 | kananmunaa |
250 g | kirsikkatomaatteja |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Kiehauta rasva, vesi ja suola. Lisää kiehuvaan seokseen kerralla kaikki jauhot voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Jäähdytä.
2. Vatkaa taikinaan munat yksitellen sähkövatkaimella.
3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Reunoille voit halutessasi painella paksusti taikinaa.
4. Pese ja suikaloi kesäkurpitsa. Puhdista ja viipaloi sienet.
5. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli.
6. Kuullota sipulit ja herkkusienet öljyssä. Lisää joukkoon kesäkurpitsat ja porkkanaraaste. Hauduta muutama minuutti.
7. Levitä täyte vuokaan.
8. Sekoita kulhossa tuore"juusto" ja mausteet. Lisää kananmunat ja sekoita huolellisesti tasaiseksi. Kaada seos vuokaan.
9. Huuhtele ja puolita tomaatit. Asettele ne paistoksen pinnalle. Ripottele viimeiseksi pinnalle "juusto"raaste.
10. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.