Kesäkurpitsaohukaiset resepti

Kesäkurpitsaohukaiset
Kasvisruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kesäkurpitsaraaste sopii mainiosti ohukaistaikinaan. Kesäkurpitsaohukaiset maistuvat sekä suolaisilla että makeilla täytteillä. Jos haluat makeita ohukaisia, lisää taikinaan 1 rkl sokeria. Valmiit ohukaiset pysyvät hyvin kasassa, joten voit myös rullata niitä.

Ohjeella tulee noin 8 isoa ohukaista.

Ainesosat

5 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
2 dl tattarijauhoja
1,25 dl täysjyväriisijauhoja
0,5 tl suolaa
150 g kesäkurpitsaa
1 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, kesäkurpitsa, vesi, soijapapu, ruokosokeri, E340, E170, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E418, E101, tattari, riisijauho, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita neste, jauhot ja suola.

2. Pese ja raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sekoita taikinaan. Lisää myös öljy.

3. Vatkaa taikina tasaiseksi käsivispilällä. Anna turvota 15 minuuttia.

4. Kuumenna rasvaa pannulla. Kaada pannulle n. 1 dl taikinaa. Levitä tarvittaessa lastalla koko pannun kokoiseksi. Paista melko korkealla lämmöllä molemmin puolin.

Vinkki: Ohukaista ei kannata yrittää kääntää liian aikaisin, ettei se repeä. Kun olet mitannut taikinan pannulle, sen väri on vaalea. Ohukaisen kypsyessä sen väri muuttuu laidoista alkaen vaaleanruskeaksi. Kun lähes koko ohukainen on vaihtanut värinsä vaaleasta tummemmaksi, käännä ohukainen.