
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kesäkurpitsaraaste sopii mainiosti ohukaistaikinaan. Kesäkurpitsaohukaiset maistuvat sekä suolaisilla että makeilla täytteillä. Jos haluat makeita ohukaisia, lisää taikinaan 1 rkl sokeria. Valmiit ohukaiset pysyvät hyvin kasassa, joten voit myös rullata niitä.
Ohjeella tulee noin 8 isoa ohukaista.
Ainesosat
5 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
2 dl | tattarijauhoja |
1,25 dl | täysjyväriisijauhoja |
0,5 tl | suolaa |
150 g | kesäkurpitsaa |
1 rkl | rypsiöljyä |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Sekoita neste, jauhot ja suola.
2. Pese ja raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sekoita taikinaan. Lisää myös öljy.
3. Vatkaa taikina tasaiseksi käsivispilällä. Anna turvota 15 minuuttia.
4. Kuumenna rasvaa pannulla. Kaada pannulle n. 1 dl taikinaa. Levitä tarvittaessa lastalla koko pannun kokoiseksi. Paista melko korkealla lämmöllä molemmin puolin.
Vinkki: Ohukaista ei kannata yrittää kääntää liian aikaisin, ettei se repeä. Kun olet mitannut taikinan pannulle, sen väri on vaalea. Ohukaisen kypsyessä sen väri muuttuu laidoista alkaen vaaleanruskeaksi. Kun lähes koko ohukainen on vaihtanut värinsä vaaleasta tummemmaksi, käännä ohukainen.