Kesäkurpitsalettu-vadelmakakku resepti

Kesäkurpitsalettu-vadelmakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Isoista letuista voi koota rennon kakun. Tässä reseptissä käytetään kesäkurpitsalettuja, mutta voit koota kakun mistä tahansa ruokavalioon sopivista isoista letuista. Täytä mieleisilläsi täytteillä. Tarjoile lettukakku esimerkiksi kesän juhlissa.

Saat valmiit letut jäähtymään nopeasti kakun kokoamista varten, kun laitat ne yksittäin omille lautasilleen. Voit levittää täytteet jokaisen letun päälle jo valmiiksi ja koota valmiiksi täytetyt letut näppärästi päällekkäin.

Ainesosat

Letut:  
5 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
2 dl tattarijauhoja
1,25 dl täysjyväriisijauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
150 g kesäkurpitsaa
1 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen: rypsiöljyä
Lisäksi:  
1,5 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
1 dl vadelmahilloa
  vadelmia (tuore tai kotimainen pakaste)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, ruokosokeri, kesäkurpitsa, vadelma, vesi, soijapapu, E340, E170, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E418, E101, tattari, riisijauho, rypsiöljy, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista letut. Sekoita neste, jauhot, suola ja sokeri.

2. Pese ja raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sekoita taikinaan. Lisää myös öljy.

3. Vatkaa taikina tasaiseksi käsivispilällä. Anna turvota 15 minuuttia.

4. Kuumenna rasvaa pannulla. Kaada pannulle n. 1 dl taikinaa. Levitä tarvittaessa lastalla koko pannun kokoiseksi. Paista melko korkealla lämmöllä molemmin puolin.

5. Kokoa kakku jäähtyneistä letuista. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Kokoa lettuja, hilloa ja vaahtoa kerroksittain. Hyvä määrä hilloa yhdelle letulle on n. 1 rkl. Koristele vaahdolla ja vadelmilla. Käytä kakkupalojen leikkaamiseen terävää veistä.