
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Isoista letuista voi koota rennon kakun. Tässä reseptissä käytetään kesäkurpitsalettuja, mutta voit koota kakun mistä tahansa ruokavalioon sopivista isoista letuista. Täytä mieleisilläsi täytteillä. Tarjoile lettukakku esimerkiksi kesän juhlissa.
Saat valmiit letut jäähtymään nopeasti kakun kokoamista varten, kun laitat ne yksittäin omille lautasilleen. Voit levittää täytteet jokaisen letun päälle jo valmiiksi ja koota valmiiksi täytetyt letut näppärästi päällekkäin.
Ainesosat
Letut: | |
5 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
2 dl | tattarijauhoja |
1,25 dl | täysjyväriisijauhoja |
0,5 tl | suolaa |
1 rkl | sokeria |
150 g | kesäkurpitsaa |
1 rkl | rypsiöljyä |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Lisäksi: | |
1,5 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
1 dl | vadelmahilloa |
vadelmia (tuore tai kotimainen pakaste) |
Valmistusohje
1. Valmista letut. Sekoita neste, jauhot, suola ja sokeri.
2. Pese ja raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sekoita taikinaan. Lisää myös öljy.
3. Vatkaa taikina tasaiseksi käsivispilällä. Anna turvota 15 minuuttia.
4. Kuumenna rasvaa pannulla. Kaada pannulle n. 1 dl taikinaa. Levitä tarvittaessa lastalla koko pannun kokoiseksi. Paista melko korkealla lämmöllä molemmin puolin.
5. Kokoa kakku jäähtyneistä letuista. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Kokoa lettuja, hilloa ja vaahtoa kerroksittain. Hyvä määrä hilloa yhdelle letulle on n. 1 rkl. Koristele vaahdolla ja vadelmilla. Käytä kakkupalojen leikkaamiseen terävää veistä.