Kesäkurpitsalasagne resepti

Kesäkurpitsalasagne
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä reseptissä lasagnelevyt ovat pastan sijaan kesäkurpitsaa. Lisää väliin ruokavalioosi sopivia kasvissuikaleita. Käytä tuoreita kasviksia tai kaupan pakastealtaasta löytyviä ruokavalioon sopivia sekoituksia.

Maukasta ja terveellistä!

Ainesosat

1,5 dl riisiä
1 sipuli
400 g jauhelihaa (esim. naudasta)
250 g kasvissuikaleita (pakaste)
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 kg kesäkurpitsaa
100 g maidotonta "juusto"raastetta
Voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: riisi (vilja), sipuli, nauta/härkä, peruna (juures), porkkana, palsternakka, purjo, selleri, ruokasuola, kesäkurpitsa, mustapippuri, vesi, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys, rypsiöljy, palmuöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää pannulle myös kasvikset, keitetty riisi ja mausteet.

3. Huuhtele kesäkurpitsa. Leikkaa päistä kannat pois. Vedä juustohöylällä kesäkurpitsasta pitkittäin viipaleita. Lado viipaleita limittäin vuoan pohjalle, jolloin muodostuu yksi kerros.

4. Lisää ohuesti jauhelihaseosta. Levitä päälle kerros kesäkurpitsaviipaleita. Jatka kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsakierros.

5. Ripottele pinnalle "juusto"raaste.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.