Kesäkurpitsakeitto resepti

Kesäkurpitsakeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kesäkurpitsa ja sipulinvarret antavat keitolle kauniin vihreän värin. Kesäsipulin tilalla voit käyttää purjoa. Paahda halutessasi ruokavalioon sopivia leipäkuutioita keiton päälle. Saat keitosta ruokaisamman, kun lisäät joukkoon esikeitettyjä papuja, pilkottuja nakkeja tai paistettua jauhelihaa.

Ainesosat

500 g kesäkurpitsaa
2 kesäsipulia varsineen
1 valkosipulinkynsi
2 rkl maidotonta margariinia
8 dl vettä
1 tl suolaa
1,5 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta)
1 tl timjamia
1 tl rakuunaa
Linkitetyt ruoka-aineet: kesäkurpitsa, sipuli, valkosipuli, vesi, ruokasuola, timjami, rakuuna, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, auringonkukkaöljy, soijapapu, ruokosokeri, E473, E415, E407, E412, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Huuhdo ja viipaloi sipulit varsineen. Kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Kuumenna rasva kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota 5 minuuttia.

3. Lisää vesi ja suola. Keitä n. 10 minuuttia.

4. Lisää "kerma" ja mausteet. Soseuta.