
Keitot
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kesäkurpitsa ja sipulinvarret antavat keitolle kauniin vihreän värin. Kesäsipulin tilalla voit käyttää purjoa. Paahda halutessasi ruokavalioon sopivia leipäkuutioita keiton päälle. Saat keitosta ruokaisamman, kun lisäät joukkoon esikeitettyjä papuja, pilkottuja nakkeja tai paistettua jauhelihaa.
Ainesosat
500 g | kesäkurpitsaa |
2 | kesäsipulia varsineen |
1 | valkosipulinkynsi |
2 rkl | maidotonta margariinia |
8 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
1,5 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta) |
1 tl | timjamia |
1 tl | rakuunaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kesäkurpitsa, sipuli, valkosipuli, vesi, ruokasuola, timjami, rakuuna, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, auringonkukkaöljy, soijapapu, ruokosokeri, E473, E415, E407, E412, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Huuhdo ja viipaloi sipulit varsineen. Kuori ja hienonna valkosipuli.
2. Kuumenna rasva kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota 5 minuuttia.
3. Lisää vesi ja suola. Keitä n. 10 minuuttia.
4. Lisää "kerma" ja mausteet. Soseuta.