Kesäkurpitsakakku resepti

Kesäkurpitsakakku
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kesäkurpitsaraaste tuo kakkuun mehevyyttä. Jos haluat pellillisen kakkua, tee taikina kaksinkertaisena.

Ainesosat

Taikina:  
200 g kesäkurpitsaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
180 g ananasmurskaa
Kuorrute:  
200 g tomusokeria
4 rkl maidotonta margariinia
2-3 rkl vettä
0,5 tl kanelia
Linkitetyt ruoka-aineet: kesäkurpitsa, kananmuna, ruokosokeri, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, kaneli, neilikka, ananas, vesi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Pese raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Sekoita joukkoon öljy ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

4. Kääntele joukkoon valutettu ananasmurska ja kesäkurpitsaraaste.

5. Kumoa taikina leivinpaperoituun uunivuokaan.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Jäähdytä.

7. Sekoita kuorrutteen ainekset hyvin keskenään.

8. Levitä kuorrute tasaisesti kakulle. Säilytä kakku jääkaapissa ennen tarjoilua.