Kesäkurpitsa-kinkkupiirakka resepti

Kesäkurpitsa-kinkkupiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Leivo herkullinen piirakka illanistujaisiin tai tarjoa hieman tuhdimpana iltapalana. Ohjeella tulee pellillinen piirakkaa tai kaksi pyöreää piirakkavuokaa (halkaisija 27 cm).

Ainesosat

Taikina:  
250 g maidotonta margariinia
2,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl teffjauhoa
0,75 tl suolaa
1,25 dl vettä
Täyte:  
250 g kesäkurpitsaa
150 g savulihaa
50 g laktoositonta sinihomejuustoa
200 g laktoositonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
1 dl laktoositonta juustoraastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, kesäkurpitsa, sika, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, teff, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista taikina. Sekoita rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi.

2. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.

3. Painele taikina leivinpaperoidun pellin pohjalle.

4. Valmista täyte. Suikaloi pesty kesäkurpitsa ja kinkku. Levitä pohjalle kinkku, kesäkurpitsa ja murennettu sinihomejuusto.

5. Sekoita keskenään tuorejuusto, munat ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.