![Kesäkurpitsa-kinkkupiirakka Kesäkurpitsa-kinkkupiirakka](/sites/default/files/2022-09/Kesakurpitsa-kinkkupiirakka.png)
Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Leivo herkullinen piirakka illanistujaisiin tai tarjoa hieman tuhdimpana iltapalana. Ohjeella tulee pellillinen piirakkaa tai kaksi pyöreää piirakkavuokaa (halkaisija 27 cm).
Ainesosat
Taikina: | |
250 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | teffjauhoa |
0,75 tl | suolaa |
1,25 dl | vettä |
Täyte: | |
250 g | kesäkurpitsaa |
150 g | savulihaa |
50 g | laktoositonta sinihomejuustoa |
200 g | laktoositonta tuorejuustoa |
2 | kananmunaa |
0,5 tl | mustapippuria |
0,5 tl | suolaa |
1 dl | laktoositonta juustoraastetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, vesi, kesäkurpitsa, sika, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, teff, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Valmista taikina. Sekoita rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
3. Painele taikina leivinpaperoidun pellin pohjalle.
4. Valmista täyte. Suikaloi pesty kesäkurpitsa ja kinkku. Levitä pohjalle kinkku, kesäkurpitsa ja murennettu sinihomejuusto.
5. Sekoita keskenään tuorejuusto, munat ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.