Kesäkurpitsa-halloumisalaatti resepti

Kesäkurpitsa-halloumisalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Syötävät kukat viimeistelevät kauniin ja maistuvan salaatin. Krassikukkien tilalla voit kokeilla myös syötäviä orvokkeja.

Ainesosat

500 g keltaista kesäkurpitsaa
100 g porkkanaa
100 g parsakaalia
200 g laktoositonta halloumijuustoa
1 tl öljyä
0,25 tl mustapippurirouhetta
12 krassinkukkaa
Linkitetyt ruoka-aineet: kesäkurpitsa, porkkana, parsakaali, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vihanneskrassi, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese kesäkurpitsa, poista kanta ja viipaloi lanteiksi.

2. Levitä kurpitsaviipaleet leivinpaperille uunipellille. Paahda 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

3. Kuori ja huuhtele porkkanat. Huuhtele parsakaalit. Leikkaa porkkanat paloiksi ja irrota parsakaalista nuppuja. Keitä porkkanapalat ja parsakaalinnuput kattilassa 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Valuta vesi pois.

4. Viipaloi halloumijuusto. Paista viipaleet pannulla kevyesti rasvassa.

5, Kokoa salaatti. Laita pohjalle porkkanat ja parsakaalinnuput, sitten kurpitsaviipaleet ja halloumi. Viimeistele mustapippurilla ja syötävillä kukilla.