Kesäkurpitsa-ananaspiirakka resepti

Kesäkurpitsa-ananaspiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mehukas gluteeniton ja vehnätön piirakka saa makua ananaksesta ja hauskasti vihreää väriä kesäkurpitsan kuorista. Halutessasi voit laittaa kuorrutteeseen tilkan esim. keltaista elintarvikeväriä tai muotoilla kuorrutteen pinnan haarukalla epätasaiseksi. Heti kuorrutteen lisäämisen jälkeen voit koristella piirakkaa esim. nonparelleilla, mutta tarkista ainesosaluettelo. Osassa nonparelleja on mm. vehnää tai kalasta peräisin olevaa liivatetta.

Leikkaa valmis piirakka leivospaloiksi.

Ainesosat

4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g maidotonta margariinia
500 g gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl vanilliinisokeria
4 tl leivinjauhetta
400 g kesäkurpitsaa
2 purkkia (á 227/140 g) ananasmurskaa
Kuorrutus:  
8 rkl maidotonta margariinia
400 g tomusokeria
5 rkl ananasmehua
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, kesäkurpitsa, ananas, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sulata ja jäähdytä rasva. Lisää taikinaan.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kevyesti vatkaten taikinaan.

4. Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Purista liika mehu pois.

5. Laita ananasmurska siivilään ja valuta mehu talteen puhtaaseen kulhoon. Säästä mehu kuorrutusta varten.

6. Lisää kesäkurpitsa ja ananasmurska sekoitellen taikinaan.

7. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Jäähdytä.

9. Valmista kuorrutus. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle. Koristele halutessasi. Anna kuorrutteen kovettua.