
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mehukas gluteeniton ja vehnätön piirakka saa makua ananaksesta ja hauskasti vihreää väriä kesäkurpitsan kuorista. Halutessasi voit laittaa kuorrutteeseen tilkan esim. keltaista elintarvikeväriä tai muotoilla kuorrutteen pinnan haarukalla epätasaiseksi. Heti kuorrutteen lisäämisen jälkeen voit koristella piirakkaa esim. nonparelleilla, mutta tarkista ainesosaluettelo. Osassa nonparelleja on mm. vehnää tai kalasta peräisin olevaa liivatetta.
Leikkaa valmis piirakka leivospaloiksi.
Ainesosat
4 | kananmunaa |
2 dl | sokeria |
200 g | maidotonta margariinia |
500 g | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | vanilliinisokeria |
4 tl | leivinjauhetta |
400 g | kesäkurpitsaa |
2 purkkia (á 227/140 g) | ananasmurskaa |
Kuorrutus: | |
8 rkl | maidotonta margariinia |
400 g | tomusokeria |
5 rkl | ananasmehua |
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sulata ja jäähdytä rasva. Lisää taikinaan.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kevyesti vatkaten taikinaan.
4. Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Purista liika mehu pois.
5. Laita ananasmurska siivilään ja valuta mehu talteen puhtaaseen kulhoon. Säästä mehu kuorrutusta varten.
6. Lisää kesäkurpitsa ja ananasmurska sekoitellen taikinaan.
7. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Jäähdytä.
9. Valmista kuorrutus. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle. Koristele halutessasi. Anna kuorrutteen kovettua.