
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Ihana kesäkakku hurmaa makealla marengilla ja raikkailla marjoilla. Tarjoile kakkua kesän juhlissa ja kahvipöydässä.
Resepti on muokattu Semperin ohjeesta.
Ainesosat
Marenki: | |
3 | kananmunan valkuaista |
2,5 dl | sokeria |
Kakkupohja: | |
100 g | maidotonta margariinia |
3 | kananmunan keltuaista |
1,5 dl | sokeria |
0,75 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 rkl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Täyte: | |
3 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
5 dl | tuoreita mansikoita ja mustikoita |
Valmistusohje
1. Valmista marenki. Vatkaa munan valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi.
2. Lisää sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti.
3. Valmista kakkutaikina. Sulata rasva ja jätä jäähtymään.
4. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää neste ja rasva.
5. Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri jauhoseokseen. Lisää taikinaan varovasti käännellen.
6. Levitä kakkutaikina leivinpaperille pellille n. 30 x 40 levyksi. Levitä marenki päälle.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja jaa kakku kahteen osaan.
8. Vatkaa "kerma" vaahdoksi ja levitä suurin osa siitä toisen kakkupuolikkaan päälle.
9. Viipaloi mansikat. Levitä kakkupohjalle.
10. Nosta toinen kakkupala päälle. Levitä pinnalle loput "kerma"vaahdot. Koristele marjoilla.