
Keitot
Kalaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Käytä kermana ruokavalioosi sopivaa nestettä. Maustamisessa voit käyttää kahta kalaliemikuutiota (tarkista sopivuus). Jätä silloin suola pois. Voit korvata valmiit keittojuurekset myös pilkkomalla itse ruokavalioosi sopivia juureksia.
Ainesosat
1 | sipuli |
1 l | vettä |
6 | maustepippuria |
500 g | perunoita |
200 g | keittojuureksia (tarkista sopivuus ruokavalioosi) |
2 dl | maidotonta "kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
1 rkl | maidotonta margariinia |
300 g | lohikuutioita |
1 tl | suolaa |
0,5 dl | tillisilppua |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, sipuli, maustepippuri, peruna (juures), porkkana, selleri, lanttu, purjo, palsternakka, lohi, ruokasuola, tilli, gluteeniton kaura, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kaada kattilaan sipulit, vesi ja maustepippurit. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää kuoritut ja pilkotut perunat sekä keittojuurekset. Keitä, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
3. Lisää "kerma" ja rasva. Kuumenna kiehuvaksi.
4. Lisää lohikuutiot ja suola. Hauduta muutama minuutti. Lisää tilli ja tarkista maku.