Kermainen kalakeitto resepti

Kermainen kalakeitto
Keitot
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Käytä kermana ruokavalioosi sopivaa nestettä. Maustamisessa voit käyttää kahta kalaliemikuutiota (tarkista sopivuus). Jätä silloin suola pois. Voit korvata valmiit keittojuurekset myös pilkkomalla itse ruokavalioosi sopivia juureksia.

Ainesosat

1 sipuli
1 l vettä
6 maustepippuria
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (tarkista sopivuus ruokavalioosi)
2 dl maidotonta "kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
1 rkl maidotonta margariinia
300 g lohikuutioita
1 tl suolaa
0,5 dl tillisilppua
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, sipuli, maustepippuri, peruna (juures), porkkana, selleri, lanttu, purjo, palsternakka, lohi, ruokasuola, tilli, gluteeniton kaura, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kaada kattilaan sipulit, vesi ja maustepippurit. Kuumenna kiehuvaksi.

2. Lisää kuoritut ja pilkotut perunat sekä keittojuurekset. Keitä, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.

3. Lisää "kerma" ja rasva. Kuumenna kiehuvaksi.

4. Lisää lohikuutiot ja suola. Hauduta muutama minuutti. Lisää tilli ja tarkista maku.