Keksipohja-kerrosjuustokakku resepti

Keksipohja-kerrosjuustokakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä hyvä perusresepti kerrosjuustokakkuun. Tee pohja ruokavalioosi ja mieltymyksiisi sopivista kekseistä. Valmista täytteet yksi kerrallaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa aina pari tuntia ennen kuin lisäät uuden kerroksen. Näin kerrokset eivät sekoitu ja rajasta tulee selvä. Käytä reseptin täyte-ehdotuksia tai muokkaa niistä itsellesi sopiva kakku.

Ainesosat

Pohja:  
10 gluteenittomia keksejä
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
50 g laktoositonta margariinia
Suklaakerros:  
2 liivatelehteä
2 dl laktoositonta kermaa
200 g laktoositonta rahkaa
tilkka vettä
1,5 rkl kaakaojauhetta
Mansikkakerros:  
5 liivatelehteä
2 dl laktoositonta kermaa
4 dl mansikkasurvosta
100 g laktoositonta rahkaa
0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
Limekerros:  
2 liivatelehteä
2 limeä
100 g laktoositonta rahkaa
2 dl laktoositonta kermaa
0,5 dl sokeria
0,5 tl vanilliinisokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vesi, mansikka, ruokosokeri, ruokasuola, limetti, maissitärkkelys, palmuöljy, rapsiöljy, kookosöljy, gluteeniton kaura, rypälesokeri, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E471, E472e, E330, vanilliini/vanilliinisokeri, E160a, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypsiöljy, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, liivate-gelatiini (sika), kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
16
kpl

1. Valmista keksipohja. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet.

2. Sulata rasva ja sekoita keksiseokseen. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Jos teet monikerroksisen kakun, käytä tarpeeksi korkeaa vuokaa.

3. Valmista suklaakerros. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi.

4. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lusikoi rahka erilliseen kulhoon.

5. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Kuumenna tilkka nestettä ja liuota liivate nesteeseen. Sekoita liivateseos huolellisesti rahkan joukkoon. Lisää kaakaojauhe.

6. Kääntele kermavaahto rahka-liivateseokseen. Kaada seos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin 2 tunniksi.

7. Valmista mansikkakerros. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi.

8. Vatkaa kerma vaahdoksi. Ota pieni määrä mansikkasurvosta erilleen kattilaan. Kumoa loput erilliseen kulhoon.

9. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Kiehauta kattilassa oleva mansikkasurvos. Liuota liivate survokseen. Kaada liivateseos kulhossa olevaan mansikkasurvokseen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon rahka ja sokeri.

10. Kääntele kerma mansikkaseokseen. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria ja suolaa. Kaada seos suklaakerroksen päälle vuokaan. Nosta jääkaappiin 2 tunniksi.

11. Valmista limekerros. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi.

12. Pese limet ja raasta kuori raastimen hienolla terällä. Siirrä kuoriraaste kulhoon. Purista limen mehu kattilaan. Kaavi hedelmäliha kuoriraasteen joukkoon kulhoon ja sekoita joukkoon rahka.

13. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

14. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Kiehauta limemehu ja liuota liivate mehuun. Kaada liivateseos rahka-limeseokseen koko ajan sekoittaen.

15. Kääntele kermavaahto rahka-limeseokseen. Lisää sokerit. Kaada seos mansikkakerroksen päälle vuokaan. Nosta jääkaappiin 2 tunniksi.