Keksimurujäätelö resepti

Keksimurujäätelö
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Murskatut keksit ovat ihania sattumia jäätelössä. Reseptin keksimuru tehdään gluteenittomasta kaurasta, mutta voit tehdä sen myös esimerkiksi riisistä tai tattarista. Voit käyttää jäätelöön myös valmiita ruokavalioon sopivia keksejä. Keksejä tarvitaan noin 200 grammaa.

Ainesosat

Keksimuru:  
75 g maidotonta margariinia
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
0,75 dl sokeria
2 rkl vettä
Jäätelömassa:  
70 g maidotonta valkosuklaata
1 dl säilykekikherneen lientä
0,75 dl sokeria
1,5 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vesi, kookosöljy, kookos, rypsiöljy, palmuöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, kaakaovoi, riisitärkkelys, riisijauho, kikherne, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista keksimuru. Sulata rasva. Sekoita kaikki keksimurun ainekset keskenään.

2. Levitä keksimuru ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes keksi muuttuu vaaleanruskeaksi. Murskaa paistunut keksilevy muruiksi. Anna jäähtyä.

4. Valmista jäätelömassa. Sulata valkosuklaa ja jätä odottamaan.

5. Mittaa kulhoon kikherneliemi. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi, noin 3 minuuttia. Lisää sokeri ja vatkaa vielä 2 minuuttia.

6. Mittaa "kerma" erilliseen kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Sekoita suklaa vaahdon joukkoon.

7. Yhdistä suklaa"kerma" ja vaahdotettu kikherneliemi. Sekoita kaapimella kulhon reunoja ja pohjaa myöten.

8. Kaavi kolmasosa vaahdosta esimerkiksi laakeaan lasiseen uunivuokaan. Ripottele puolet keksimurusta päälle. Lisää vaahtokerros, ja ripottele loput murusta sen päälle. Levitä loput vaahdosta päällimmäiseksi.

9. Peitä vuoka kelmulla. Nosta pakastimeen vähintään 8 tunniksi.