
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Keitetyt perunat sopivat esimerkiksi kalan tai lihan kanssa tarjoiltaviksi. Valitse tasakokoisia perunoita, jotta perunat kypsyvät yhtä aikaa. Keitettyihin perunoihin sopivat parhaiten kiinteät perunalajikkeet tai yleisperunalajikkeet. Ylijääneet perunat voit nostaa jääkaappiin ja paistaa myöhemmin pannulla öljyssä hieman liiskattuina tai paloiksi pilkottuna.
Ainesosat
n. 5 dl | vettä |
8 | keskikokoista perunaa |
Valmistusohje
1. Laita vesi kiehumaan kattilaan.
2. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Laske perunat kiehuvaan veteen esimerkiksi lusikalla, jotta kuuma vesi ei räisky käsillesi. Vettä tulee olla niin paljon, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää tarvittaessa vettä tai kaada ylimääräistä vettä pois.
3. Keitä perunoiden koosta riippuen 15-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla: kun haarukka uppoaa perunaan kevyesti, perunat ovat kypsiä.
4. Valuta vesi pois ja tarjoile perunat.