
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Lindströmin pyöryköissä yhdistyvät punajuuri ja jauheliha. Voit valmistaa pyörykät keittämällä, kuten tässä reseptissä, tai uunissa pellillä. Keitinliemeksi voi käyttää myös kasvisliemen ja tomaattimurskan seosta (2 dl kasvislientä + 400 g tomaattimurskaa). Jos valitset uunikypsytyksen, paista pyöryköitä 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Ohjeella valmistuu noin 50 pyörykkää.
Ainesosat
2 | punajuurta |
2 | porkkanaa |
1 | sipuli |
400 g | jauhelihaa (esim. naudasta) |
1 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
1 tl | basilikaa |
Keitinliemi: | |
5 dl | vettä |
0,5 tl | suolaa |
Valmistusohje
1. Kuori, huuhtele ja raasta punajuuret ja porkkanat hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Sekoita kasvissilppu jauhelihan joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita huolellisesti.
3. Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä esimerkiksi leivinpaperin päälle.
4. Kuumenna keitinliemi laakeassa kattilassa tai paistinpannulla. Kypsennä pyörykät muutamassa erässä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia kannen alla hauduttaen. Käännä pyörykät keittämisen puolivälissä.