Keitetyt Lindströmin pyörykät resepti

Keitetyt Lindströmin pyörykät
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Lindströmin pyöryköissä yhdistyvät punajuuri ja jauheliha. Voit valmistaa pyörykät keittämällä, kuten tässä reseptissä, tai uunissa pellillä. Keitinliemeksi voi käyttää myös kasvisliemen ja tomaattimurskan seosta (2 dl kasvislientä + 400 g tomaattimurskaa). Jos valitset uunikypsytyksen, paista pyöryköitä 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ohjeella valmistuu noin 50 pyörykkää.

Ainesosat

2 punajuurta
2 porkkanaa
1 sipuli
400 g jauhelihaa (esim. naudasta)
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl basilikaa
Keitinliemi:  
5 dl vettä
0,5 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: punajuuri, porkkana, sipuli, nauta/härkä, ruokasuola, basilika, vesi, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Kuori, huuhtele ja raasta punajuuret ja porkkanat hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Sekoita kasvissilppu jauhelihan joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita huolellisesti.

3. Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä esimerkiksi leivinpaperin päälle.

4. Kuumenna keitinliemi laakeassa kattilassa tai paistinpannulla. Kypsennä pyörykät muutamassa erässä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia kannen alla hauduttaen. Käännä pyörykät keittämisen puolivälissä.

Reseptiin liittyviä tuotteita