
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mehussa kypsytetyt hedelmät. Suurusta liemi paksummaksi. Tässä reseptissä on käytetty omenoita, mutta voit vaihdella käyttämiäsi hedelmiä ruokavalion mukaan. Käytä mieluisia ja ruokavalioon sopivia mausteita tai anna jälkiruuan maistua vain hedelmiltä.
Ainesosat
2 | isoa omenaa |
4,5 dl | omenamehua |
1 tl | sokeria |
ripaus | kanelia |
ripaus | kardemummaa |
Suurustus: | |
1 rkl | maissitärkkelystä |
0,5 dl | omenamehua |
Valmistusohje
1. Pese ja tarvittaessa kuori omenat. Leikkaa lohkoiksi. Reseptikuvan annoksen kotimaisia omenoita ei kuorittu.
2. Kuumenna kattilassa mehu ja mausteet. Laita joukkoon omenalohkot. Keitä muutama minuutti, kunnes hedelmät ovat sopivan pehmeitä.
3. Nosta omenat toiseen astiaan ja jätä liemi kattilaan.
4. Sekoita maissitärkkelys kupissa pieneen määrään kylmää mehua. Kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla koko ajan sekoittaen. Kiehauta liemi sekoitellen ja hauduta vielä hetki, kunnes liemi saostuu paksummaksi.
5. Sekoita omenat suurustettuun liemeen ja tarjoa.
Vinkki: Halutessasi voit tarjota jälkiruuan myös ilman suurustusta. Käytä silloin vähemmän nestettä (n. 3 dl).