Keikauskakku resepti

Keikauskakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Keikauskakussa voit ananaksen tilalla käyttää myös raparperinpaloja, luumuviipaleita tai muita hedelmiä.

Ainesosat

Pohjalle:  
3 rkl maidotonta margariinia
3 rkl fariinisokeria
6 ananasrengasta
Taikina:  
100 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 dl ananassosetta
1 dl perunajauhoa
1,5 dl riisijauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kiehuvaa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, ananas, vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Leikkaa pyöreän vuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja jauhota vuoan reunat. Levitä leivinpaperin päälle sula rasva, fariinisokeri ja ananasrenkaat.

2. Vaahdota kulhossa rasva ja sokeri. Lisää ananassose, kuivat aineet ja kiehuva neste.

3. Kaada taikina hedelmäpalojen päälle vuokaan.

4. Paista 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Kumoa kakku varovasti. Poista leivinpaperi.

Vinkki: Halutessasi voit tehdä pohjasta paksumman valmistamalla taikinan kaksinkertaisena. Tarkista pohjan kypsyys cocktailtikulla ennen kuin otat kakun pois uunista.