Kauravohvelit resepti

Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Rapeat kauravohvelit maistuvat esimerkiksi hillon ja ruokavalioon sopivan vispivalmisteen kanssa.

Ainesosat

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl tattarijauhoa
0,5 dl perunajauhoa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
5 dl laktoositonta maitoa
1 dl laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 kananmunaa
50 g laktoositonta margariinia
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ruokasuola, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), gluteeniton kaura, tattari, perunatärkkelys(jauho), keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Jauha kaurahiutaleet lesemäisiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sekoita maidon ja vaniljakastikkeen joukkoon kuivat aineet, munat sekä sulatettu rasva.

3. Anna taikinan turvota 40 minuuttia.

4. Paista öljytyllä vohveliraudalla.