Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Rapeat kauravohvelit maistuvat esimerkiksi hillon ja ruokavalioon sopivan vispivalmisteen kanssa.
Ainesosat
2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 dl | tattarijauhoa |
0,5 dl | perunajauhoa |
2 rkl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | suolaa |
5 dl | laktoositonta maitoa |
1 dl | laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
2 | kananmunaa |
50 g | laktoositonta margariinia |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, ruokasuola, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), gluteeniton kaura, tattari, perunatärkkelys(jauho), keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Jauha kaurahiutaleet lesemäisiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita maidon ja vaniljakastikkeen joukkoon kuivat aineet, munat sekä sulatettu rasva.
3. Anna taikinan turvota 40 minuuttia.
4. Paista öljytyllä vohveliraudalla.