
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä sitruunalla maustetussa mantelikakussa on käytetty erittäin vähägluteenista kauravalmistetta. Valitse "tuorejuusto" oma ruokavaliosi huomioiden - kauppojen valikoimassa on sekä maitoa sisältäviä että kasvipohjaisia.
Reseptiin tarvitaan kaksi sitruunaa, joiden kuori ja osa mehusta käytetään. Käytä loppu mehu esimerkiksi smoothieen, uunijuureksiin tai uunikalan päälle.
Ainesosat
125 g | maidotonta margariinia |
2 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
4 | kananmunan keltuaista |
200 g | mantelijauhoa |
2 | sitruunaa |
250-300 g | maidotonta maustamatonta kaura"tuorejuustoa" |
4 | kananmunan valkuaista |
0,5 dl | sokeria |
Pinnalle: | |
2 dl | mantelilastuja |
Valmistusohje
1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat.
2. Vaahdota rasva ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vanilliinisokeri.
3. Erottele kananmunista keltuaiset ja jätä valkuaiset toiseen kulhoon odottamaan. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan taikinaan hyvin vatkaten.
4. Sekoita mantelijauho taikinaan.
5. Pese sitruunat. Raasta keltaista kuorikerrosta raastimen hienolla terällä. Kuoriraastetta tarvitaan n. 3 rkl. Halkaise sitruunat ja purista mehu. Mehua tarvitaan 1 rkl. Lisää sitruunankuoriraaste ja mehua taikinaan.
6. Sekoita "tuorejuusto" taikinaan.
7. Vaahdota puhtaassa kulhossa valkuaiset ja lisää joukkoon 0,5 dl sokeria vähän kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää ja sitkeää. Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin eikä vaahto liiku ollenkaan. Lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen taikinaan.
8. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Ripottele pinnalle mantelilastut.
9. Paista 175-asteisessa uunissa n. 40-45 minuuttia.
10. Jäähdytä. Säilytä kakku jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.