Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Maukkaat kaurasämpylät maistuvat tuoreeltaan levitteen kera. Saat vaihtelua makuun, kun vaihdat osan hiutaleista tattari- tai riisihiutaleisiin. Kokeile myös halkaistuna ja täytettynä eväsleipänä.
Ainesosat
8 dl | vettä |
1 rkl | psylliumia |
6 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
120 g | maidotonta margariinia |
2 pussia | kuivahiivaa |
4 tl | siirappia |
2 tl | suolaa |
5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, siirappi, ruokasuola, psylliumsiemen, gluteeniton kaura, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, hiiva, E491
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
30
kpl
1. Mittaa kulhoon lämmin vesi, psyllium ja kaurahiutaleet. Turvota 10 minuuttia.
2. Sulata rasva ja jätä odottamaan.
3. Lisää hiiva, siirappi, suola ja puolet jauhoista taikinaan. Vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti muutama minuutti.
3. Lisää loput jauhot, rasva ja vatkaa tasaiseksi.
4. Lusikoi taikinaa ruokalusikalla leivinpaperoidulle pellille. Taikina saa olla löysähköä, mutta pysyy kuitenkin kasassa, eikä leviä pellille.
5. Kohota 20-30 minuuttia.
6. Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.