Kaurapuuro resepti

Kaurapuuro
Puurot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hyvä aamupuuro tai iltapuuro gluteenittomista kaurahiutaleista.

Voit valmistaa puuron myös tavallisista kaurahiutaleista, jos sinulla ei ole ruokarajoitteita vehnän, ohran ja rukiin suhteen. Kaura itsessään on gluteeniton vilja. Kaupassa myytävät tavalliset kauratuotteet ovat voineet kontaminoitua vehnälle, ohralle tai rukiille. Gluteenittomien kauratuotteiden koko viljely- ja valmistusketjun kohdalla on huolehdittu siitä, ettei kontaminaatioriskiä ole.

Ainesosat

1 l vettä
4,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
(0,75 tl suolaa)
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, gluteeniton kaura

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet.

2. Keitä hiljalleen kannen alla n. 12 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes puuron koostumus on sinulle mieluinen. Mausta puuro halutessasi suolalla.