Kaurapeltileipä resepti

Kaurapeltileipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Peltileivän päälle voi laittaa omaan ruokavalioon sopivia mieleisiä mausteita tai vaikka kirsikkatomaatin puolikkaita. Jos maito sopii ruokavalioosi, voit käyttää tavallista juustoraastetta.

Ainesosat

5 dl vettä
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
7 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
100 g maidotonta margariinia
Pinnalle:  
1,5 dl maidotonta "juusto"raastetta
2 tl oreganoa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, siirappi, ruokasuola, oregano, gluteeniton kaura, hiiva, E491, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen kaurahiutaleet, siirappi, suola ja kuivahiiva. Lisää jauhot.

2. Sulata rasva ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

3. Kaada taikina kahdelle uunipellille leivinpaperien päälle. Levitä lastalla sentin paksuisiksi levyiksi.

4. Anna leipien kohota liinan alla 20 minuuttia.

5. Ripottele leipien pinnalle "juusto"raastetta ja oreganoa.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.