
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Peltileivän päälle voi laittaa omaan ruokavalioon sopivia mieleisiä mausteita tai vaikka kirsikkatomaatin puolikkaita. Jos maito sopii ruokavalioosi, voit käyttää tavallista juustoraastetta.
Ainesosat
5 dl | vettä |
3 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 rkl | siirappia |
1,5 tl | suolaa |
1 pussi | kuivahiivaa |
7 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
100 g | maidotonta margariinia |
Pinnalle: | |
1,5 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
2 tl | oreganoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, siirappi, ruokasuola, oregano, gluteeniton kaura, hiiva, E491, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen kaurahiutaleet, siirappi, suola ja kuivahiiva. Lisää jauhot.
2. Sulata rasva ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina kahdelle uunipellille leivinpaperien päälle. Levitä lastalla sentin paksuisiksi levyiksi.
4. Anna leipien kohota liinan alla 20 minuuttia.
5. Ripottele leipien pinnalle "juusto"raastetta ja oreganoa.
6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.