Kaurapeltileipä resepti

Kaurapeltileipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Leivo helposti pellillinen leipiä. Leivät ovat parhaimmillaan tuoreina, mutta voit myös pakastaa jäähtyneitä leipiä.

Ainesosat

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 pussi kuivahiivaa
2 dl kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta)
0,5 tl suolaa
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
30 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, gluteeniton kaura, hiiva, E491, vesi, rapsiöljy, E340, E418, E101, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sekoita kaurahiutaleet ja hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Turvota 30 minuuttia.

2. Lisää suola ja 2 dl jauhoista.

3. Lisää sulatettu rasva ja loput jauhoista. Sekoita tasaiseksi.

4. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina siihen tasaisesti. Kohota 30 minuuttia.

5. Pistele haarukalla. Jaa taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla 20 osaan.

6. Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.