Kaurapannukakku resepti

Kaurapannukakku
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Jos valmistat uunissa ruokaa, kätevä jälkiruoka tai iltapala valmistuu siinä samalla lämmityksellä. Gluteenittomasta kaurasta valmistettu uunipellillinen pannukakkua, jossa on marjoja jo valmiina. Maistuu muuten jääkaapista seuraavanakin päivänä.

Ainesosat

4,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
7 dl kasvijuomaa (gluteenittomasta kaurasta)
1 tl suolaa
3 kananmunaa
1 tl kardemummaa
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sokeria
0,5 dl rypsiöljyä
Pinnalle:  
150 g mustikoita (tai muita marjoja)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, kananmuna, kardemumma, ruokosokeri, mustikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), gluteeniton kaura, vesi, rapsiöljy, E340, E418, E101, keinotekoinen aromi, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
1
kpl

1. Vatkaa jauhot nesteeseen. Lisää suola. Anna taikinan turvota n. 20-30 minuuttia.

2. Lisää taikinaan munat, mausteet, sokeri ja rasva. Sekoita tasaiseksi.

3. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle mustikat.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia.