Kaurakeksit maidolla resepti

Kaurakeksit maidolla
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Rapeat kaurakeksit, joiden taikinassa käytetään maitoa. Jos maito ei sovi ruokavalioosi, tarkista, että käyttämäsi margariini on maidotonta, ja vaihda kerma kasvipohjaiseen vastineeseen.

Ainesosat

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa
1 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
125 g laktoositonta voita
0,5 dl laktoositonta kermaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, gluteeniton kaura, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
24
kpl

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.

2. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hieman.

3. Lisää rasva ja neste kuivien ainesten joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

4. Nosta taikinasta kahdella lusikalla pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä riittävästi väliä, sillä keksit leviävät paljon.

5. Paista 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Pintaan saa tulla vähän vaaleanruskeaa väriä. Lastut ovat hyvin hauraita uunista tullessaan, joten vältä turhaa liikuttelua. Anna jäähtyä hyvin.