
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kaurakeksit onnistuvat hyvin myös ilman kananmunaa tai vehnää. Keksit ovat kuumina uunista otettaessa hauraita, mutta kovettuvat jäähtyessään. Korvaa osa kaurahiutaleista halutessasi kookoshiutaleilla tai sekoita taikinaan teelusikallinen kardemummaa.
Ainesosat
2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
0,5 dl | gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa |
1 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1,5 dl | sokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
125 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | vettä |
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä vähän.
3. Lisää rasva ja neste kuivien ainesten joukkoon. Sekoita huolellisesti tasaiseksi.
4. Nosta taikinasta kahdella lusikalla pieniä nokareita leivinpaperoidulle pellille. Jätä riittävästi väliä, koska keksit leviävät paljon.
5. Paista 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Pintaan saa tulla vähän vaaleanruskeaa väriä. Lastut ovat hyvin hauraita uunista tullessaan, joten vältä turhaa liikuttelua. Anna jäähtyä hyvin.