Kaurakeksit resepti

Kaurakeksit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kaurakeksit onnistuvat hyvin myös ilman kananmunaa tai vehnää. Keksit ovat kuumina uunista otettaessa hauraita, mutta kovettuvat jäähtyessään. Korvaa osa kaurahiutaleista halutessasi kookoshiutaleilla tai sekoita taikinaan teelusikallinen kardemummaa.

Ainesosat

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa
1 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
125 g maidotonta margariinia
0,5 dl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vesi, gluteeniton kaura, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
24
kpl

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.

2. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä vähän.

3. Lisää rasva ja neste kuivien ainesten joukkoon. Sekoita huolellisesti tasaiseksi.

4. Nosta taikinasta kahdella lusikalla pieniä nokareita leivinpaperoidulle pellille. Jätä riittävästi väliä, koska keksit leviävät paljon.

5. Paista 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Pintaan saa tulla vähän vaaleanruskeaa väriä. Lastut ovat hyvin hauraita uunista tullessaan, joten vältä turhaa liikuttelua. Anna jäähtyä hyvin.