Kaurakääretorttu resepti

Kaurakääretorttu
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kääretortun väliin voi laittaa mitä vain ruokavalioon sopivaa hilloa. Kokeile myös tuoreita marjoja tai pieneksi pilkottuja hedelmiä.

Ohje: Provena

Ainesosat

Taikina:  
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:  
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
1-2 rkl sokeria
2 dl vadelmahilloa
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, vadelma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), gluteeniton kaura, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, E412, E466, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E101, E450, E330, maissitärkkelys, vesi, soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl

1. Valmista taikina. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi munasokerivaahtoon varoen sekoittaen.

3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.

5. Kumoa kypsä taikinalevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjapaperi varoen. Jätä irrotettu paperi lepäämään pohjan päälle sen jäähtyessä. Se ehkäisee pohjan kuivumista.

6. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Mausta sokerilla.

7. Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin hillo, sitten vaahto. Kääri leivinpaperia hyödyntäen rullaksi. Nosta jääkaappiin tekeytymään.