
Makeat kakut
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kääretortun väliin voi laittaa mitä vain ruokavalioon sopivaa hilloa. Kokeile myös tuoreita marjoja tai pieneksi pilkottuja hedelmiä.
Ohje: Provena
Ainesosat
Taikina: | |
4 | munaa |
2 dl | sokeria |
1 dl | gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa |
1 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
Täyte: | |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
1-2 rkl | sokeria |
2 dl | vadelmahilloa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, ruokosokeri, vadelma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), gluteeniton kaura, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, E412, E466, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E101, E450, E330, maissitärkkelys, vesi, soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl
1. Valmista taikina. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi munasokerivaahtoon varoen sekoittaen.
3. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.
5. Kumoa kypsä taikinalevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjapaperi varoen. Jätä irrotettu paperi lepäämään pohjan päälle sen jäähtyessä. Se ehkäisee pohjan kuivumista.
6. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Mausta sokerilla.
7. Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin hillo, sitten vaahto. Kääri leivinpaperia hyödyntäen rullaksi. Nosta jääkaappiin tekeytymään.