
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Vehnättömään ja gluteenittomaan jauhoseokseen on usein lisätty leivonnan apuainetta. Näistä jauhoseoksista on helppoa ja nopeaa leipoa leipä.
Ainesosat
5 dl | vettä |
2 rkl | siirappia |
1 tl | suolaa |
1 pussi | kuivahiivaa |
6 dl | gluteenitonta kaurajauhoseosta |
1 rkl | rypsiöljyä |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Jauhotukseen: | karkeaa riisijauhoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, siirappi, ruokasuola, hiiva, E491, gluteeniton kaura, riisijauho, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi.
2. Sekoita veteen siirappi, suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva.
3. Lisää vähitellen loput jauhot ja öljy taikinan joukkoon.
4. Anna taikinan vetäytyä 10 minuuttia.
5. Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä leiväksi. Nosta leipä voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan.
6. Kohota 30 minuuttia.
7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.